Casussen

Bioptron Lichtherapie

 

Licht is de belangrijkste bron van leven, de belangrijkste bron van energie.

Het is wetenschappelijk en medisch bewezen dat veel ziekten en psychische aand

colored smoke series shot on white background

oeningen worden veroorzaakt door een gebrek aan daglicht. Tegenwoordig besteden we bijna 90% van onze tijd binnenshuis, zonder natuurlijk licht. Dit is zeer  een zeer ongewenste situatie voor de gezondheid en een bekende oorzaak van meerdere ziekten.

 

Eeuwenoude lichttherapie:  zonlicht – de bron van alle leven

Het gebruik van lichttherapie in de geneeskunde heeft een lange geschiedenis. De eerste lichtbron die gebruikt in foto geneeskunde was natuurlijk zonlicht. Zelfs in het oude Egypte werd zonlicht gebruikt voor medische behandelingen. De eerste toepassing van helio-therapie gaat terug naar 1430 BC. Later beschreef Hippocrates  het gebruik van zonlicht om diverse medische aandoeningen genezen. Hoewel zonlicht therapie geen wetenschappelijke verklaring had in die tijd, was de genezende kracht ervan bewezen. Zowel Romeinse als Arabische artsen introduceerden lichttherapie in het algemeen medisch gebruik.

Tegenwoordig is bekend dat het menselijke organisme licht transformeert in elektrochemische energie wat een keten van biochemische reacties in cellen activeert, die zich niet alleen beperkt tot de behandelde huid, maar het gehele lichaam beïnvloeden.

Een nieuwe beweging in de gezondheidszorg

In de afgelopen paar decennia hebben zowel professionals als  patiënten een schat aan veranderingen en verbeteringen in de gezondheidszorg verwelkomd. In de wetenschappelijke wereld is er opwinding over talrijke innovatieve doorbraken geweest met onderzoek en aandacht voor de effectiviteit van diverse nieuwe behandelingen. Sommige van deze benutten de meest moderne hoogstaande  technieken, terwijl anderen gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen en mechanismen zo oud zijn als de tijd. Veel van de meest succesvolle voorbeelden zijn een combinatie van oude en moderne ideeën, die duidelijk meer aantrekkelijk zijn voor het grote publiek.

Er is een grote nieuwsgierigheid naar wat de wetenschap te bieden heeft, maar ook sceptisch over de mogelijke bijwerkingen en problemen die nieuwe geneesmiddelen en behandelingen kunnen brengen. Meer dan ooit willen mensen hun begrip, kennis en wijsheid m.b.t. de gezondheid verdiepen. Behandelingen voor een optimale gezondheid zijn reeds door onze (verre)  voorouders geïntroduceerd. Mensen hebben meer vragen dan ooit, zoals “Is het veilig?” “Zijn er bijwerkingen?” enz.  Ze willen alle beschikbare opties begrijpen  en zo meer controle over hun eigen gezondheid en die van hun dierbaren hebben.

winterdepressie-lichttherapie-bioptron